Clubul Femeilor "INSPIRAŢIE"

воскресенье, 21 апреля 2024 г.

CONTINUĂM SĂ NE DEZVOLTĂM CAPACITĂȚILE!

    Echipa de lucru a AO Clubul Femeilor „INSPIRAȚIE” realizează o nouă provocare. Din data de 02.04.2024 are semnat un Acord de Colaborare cu Subdiviziunea Teritorială pentru Ocuparea Forței de Muncă Dubăsari. 

  Scopul colaborării se referă la Edificarea şi dezvoltarea unui parteneriat continuu şi eficient dintre Părți în vederea promovării politicilor de ocupare pe piaţa muncii prin creşterea gradului de reintegrare socială și profesională a persoaneloraflate în căutarea unui loc de muncă din rândul tinerelor, tinerilor NEET, mame cu copii minori, absolvenților ai instituției de învățămînt, tinerilor cu dizabilități etc. prin intermediul oferirii de informații cu privire la posibilități de formare profesională, cursuri de antreprenoriat, susținere la angajarea în cîmpul muncii, consultații cu privire la inițierea unei afaceri ș.a.

  Pentru început, am primit într-un program de stagiere pe o perioadă de 4 luni o tânără mămică, Maria Savin, care în cadrul proiectului  de consolidare a capacităților organizatorice a programului de granturi mici Construirea păcii durabile și incluzive, consolidarea încrederii și a coeziunii sociale în Moldova” a beneficiat de instruiri pentru poziția de „contabil”. Acum Maria Savin își perfectează abilitățile de lucru în contabilitate alături de echipa AO Clubul Femeilor „INSPIRAȚIE”.







 Programul de stagiere oferă posibilitatea de dezvoltare și îmbunătățire a abilităților de lucru în domeniul profesional în calitate de contabil, cunoașterea mai bună a lucrului la calculator, deoarece foarte multe servicii de stat se oferă în format electronic, ajută la integrarea în colectiv. Îi dorim noii noastre colege, Maria Savin, succese și cât mai multe provocări, care îi vor ajuta să cunoască tainele acestei meserii.

  Toate aceste eforturi le depunem, deoarece ne dorim să continuăm identificarea soluțiilor de a organiza în localitate servicii pentru persoane vârstnice în cadrul unui Centru de zi. În acest sens am depus și un DEMERS către primarul satului, Rusu Pavel, către Consiliul Local Oxentea, pentru a forma un Parteneriat APL Oxentea - AO CF „INSPIRAȚIE”, în scopul aplicării la un program de granturi cu un concept de proiect. 

Acum suntem în așteptarea unui răspuns la acest Demers. Termenul limită de depunere a conceptului este 30.04.2024. Sperăm foarte mult, ca să primim un răspuns pozitiv la acest Demers din partea autorităților. În cadrul aceluiaș proiect, 8 femei din localitate au beneficiat de instruiri și au primit calificarea de îngriitor persoane vârstnice. Cum s-ar zice, am făcut și facem tot, ce depinde de noi, urmează autoritățile locale să-și spună ultimul cuvant. Încă la data de 23.02.2023, prin Decizia Consiliului Local 1/15 au fost alocați 20000, 00 lei pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de înregistrare a bunului imobil, clădirea Centrului Medicilor de Familie, inclusiv aripa clădirii fostului Centru, dar nici la ziua de azi aceste lucrări nu au fost nici măcar inițiate!



   Dar dumneavoastră, dragi oxenteni, cum credeți, avem nevoie de servicii pentru bătrâni, de un Centru de zi pentru vârstnici în localitate sau nu?












Комментариев нет:

Отправить комментарий

Поиск по этому блогу