Clubul Femeilor "INSPIRAŢIE"

воскресенье, 19 ноября 2023 г.

Pregătite să continuăm realizarea scopului propus - creare servicii de îngrijire a bătrânilor la domiciliu.

   Recent Asociația Obștească Clubul Femeilor „Inspirație” a finisat implementarea proiectului de consolidare a capacităților organizatorice în cadrul programului de granturi mici Construirea păcii durabile și incluzive, consolidarea încrederii și a coeziunii sociale în Moldova”, implementat în comun de către Oficiul ONU pentru drepturile omului (OHCHR), PNUD, UN Women, și este finanțat prin intermediul Fondului Națiunilor Unite pentru Consolidarea Păcii (UN PBF).

  În cadrul proiectului, am elaborat Strategia de Dezvoltare pentru următorii 5 ani, am ajustat documentația organizației, Politicile interne și a pregătit personal pentru diversificarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice sau persoanelor cu dizabilități. Organizația se pregătește pentru a obține statut de utilitate publică și a implementa proiecte sociale pentru locuitorii satului Oxentea, dar și pentru locuitori din teritoriul GAL „Farmecul Nistrului”. Pentru asta 8 femei din localitate au studiat și au primit calificare certificată de „Îngrijitor de bătrâni”, 2 angajate ale cantinei „ABURAȘ” au studiat și au primit calificare certificată de „Bucătar” și o persoană, care urmează să fie angajată, a studiat și a primit certificare de „Contabil”. 



























  Implementarea acestui proiect ne-a ajutat să capacităm organizația și să privim cu noi aspirații în viitor. Ne propunem să continuăm lucrul în scopul dezvoltării serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice. La evaluarea rezultatelor sondajului, desfășurat în cadrul proiectului, am constatat, că asemenea servicii sunt foarte necesare și că cererea pentru ele va fi în creștere, deoarece mulți tineri sunt plecați peste hotare, iar numărul persoanelor vârstnice solitare este în creștere. Însă pentru realizarea acestor idei, organizația are nevoie de susținere din partea APL, care ar putea oferi spațiu pentru realizarea serviciilor. De susținere din partea comunității și a altor actori comunitari. 

  Vom căuta diferite soluții și oportunități de realizare a acestor obiective și suntem în permanentă căutare a partenerilor, care înpărtășă aceleaș aspirații și intenții nobile! 

Acest material a fost elaborat în cadrul proiectului “Construirea păcii durabile și incluzive, consolidarea încrederii și coeziunii sociale pe ambele maluri ale râului Nistru”, implementat în comun de către Oficiul ONU pentru drepturile omului (OHCHR), PNUD, UN Women, și este finanțat prin intermediul Fondului Națiunilor Unite pentru Consolidarea Păcii (UN PBF).  

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Поиск по этому блогу