Clubul Femeilor "INSPIRAŢIE"

понедельник, 24 июня 2013 г.

Sedința de informare la Centrul de zi  "Armonie"
Azi, 24.06.2013, la Centrul de zi Armonie a fost efectuată ședința de informare pentru persoanele cu dizabilități din localitate în cadrul proiectului "Drepturi egale pentru persoane cu dizabilități la angajarea în cîmpul muncii: putem produce bunuri și servicii, nu doar consuma prestații sociale". La eveniment au participat Maria Calcatinge, jurist, Centrul Național de Consultanță și Executare Documentară și Tatiana Iașciuc, specialist AOFM Dubăsari, care au informat participanții despre prevederile legale în domeniu și au răspuns la întrebările apărute pe parcurs. 
Mai detaliat s-a discutat despre oportunitățile tinerilor, care doresc să capete o specialitate și modalitățile de studiere la școala profesională din Criuleni, unde ei pot însuși meseria de sudor, zugrav, tencuitor, operator la calculatoare, etc.
D-na Buzila Rodica a abordat subiectul inițierii antreprenoriatului social în localitate, ce ar putea crea locuri de muncă pentru persoanele dezavantajate, menționînd însă și unele obstacole, ce nu motivează nici angajatorii, nici persoanele cu dizabilități să practice antreprenoriatul social.
Proiectul este implementat de AO "Femeia și Copilul - Protecție și Spijin" din orașul Criuleni. Moderatoarea activității a fost Svetlana Cernov, coordonatoare de proiect.





Комментариев нет:

Отправить комментарий

Поиск по этому блогу