Clubul Femeilor "INSPIRAŢIE"

суббота, 19 мая 2012 г.


SĂPTĂMÎNA  TRANSPARENŢEI 
la Oxentea.


Luni, 14 mai, în cadrul Săptămînii Transparenţei , membrele Clubului Femeilor au avut o întîlnire cu Primarul satului Oxentea, Rusu Valeriu în cadrul căreia au discutat la tema „Atragerea Investitiilor in dezvoltarea comunitara”.  Este cunoscut faptul, că în prezen o localitate rurală nu dispune de mijloace financiare pentru a dezvolta infrastructura localităţilor. Dar participarea la diferite programe, implementarea mai multor proiecte sociale, conduc la dezvoltarea satelor.
Primarul a adus la cunoştinţă, că în prezent Consiliul local a adoptat mai multe decizii în acest scop. A fost primită hotărîrea de a include localitatea în lista satelor ce vor beneficia în cadrul unui proiect de colectare şi reciclare a gunoiului.
La data de 10 mai au fost depuse 4 propuneri de proiecte în cadrul programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” finanţat de UE co-finanţat şi implementat de PNUD. Ele se referă la :
1.       Reconstrucţia taberei de odihnă pentru copii.
2.       Reparaţia gimnaziului.
3.       Reabilitarea sistemului de irigaţie.
4.       Construcţia unui Centru comunitar pentru bătrîni.
Acum APL este în aşteptara rezultatelor primei etape de concurs, care va decide, care din aceste proiecte vor merge mai în etapa a doua, de implementare.
În afară de aceste proiecte, APL a început elaborarea Planului de Acţiuni, pentru a implementa în localitate proiectul de aprovizionare cu apă potabilă şi sistemul de canalizare. Pentru aceste lucrări au fost allocate din bugetul rational suma de 150 000,00 lei.
Primarul Valeriu Rusu, a apreciat activitatea membrelor Clubului  Femeilor “INSPIRAŢIE” pentru faptul , că contribute la procesul de transparenţă a activităţii APL şi a confirmat că va facilita accesul la toată informaţia ce ţine de procesul  decisional al Consiliului Local. Dumnealui a mulţumit şi pentru faptul, că  informaţia  relevant este adusă la cunoştinţa cetăţenilor prin intermediul buletinului informative şi prin plasarea informaţiei pe blogul Primăriei Oxentea şi a Clubului Femeilor.
Următoarele activităţi din cadrul acestei acţiuni de Transparenţă vor avea loc pe data de 24-26 mai la orele 16.00 în incinta Primăriei. Tematicile acestor întîlniri se vor referi la:

·         Finante si Buget.Colectarea Impozitelor
·         Serviciul Gospodarie Comunala si Mediu.
·         Procesul Decizional si aspecte juridice.

La ele vor participa contabila-şef a Primăriei, Petraş Maria, perceptorul fiscal Ghiderman Tatiana, inspectorul cadastral Creţu Nicolai, parajuristul Rusu Vasile.
Invităm toţi cetăţenii, care doresc să se informeze din prima sursă despre activitatea APL, despre gestionsrea banilor publici, etc. să ni se alăture în cadrul acestor activităţi.


Această activitate este parte componentă a acţiunelor din cadrul Laboratorului de acţiune şi participare comunitară, implementat în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare din oraşul Chişinău. 
Directorul executiv al Clubului Femeilor „INSPIRAŢIE”,
Buzila Rodica.




Комментариев нет:

Отправить комментарий

Поиск по этому блогу