Clubul Femeilor "INSPIRAŢIE"

вторник, 8 мая 2012 г.

„Reţeaua de avocaţi în domeniul violenţei în familiei"



„Reţeaua de avocaţi în domeniul violenţei în familiei"

Cu toate că AO Clubul Femeilor “INSPIRAŢIE” activează de puţin timp, membrele Clubului au stabilit unele priorităţi pentru realizare, incluse în Planul de Activitate.
În acest context, ele au stabilit un parteneriat de activitate cu mai mulţi actori comunitari cu scopul de a diminua şi a preveni cazurile de violenţă în familie. Am fost selectate în cadrul proiectului „Reţeaua de avocaţi în domeniul violenţei în familie”, implementat de Asociaţia Împotriva Violenţei "Casa Mărioarei", pentru a beneficia de instruiri, informaţii şi de colaborare cu  Asociaţia Împotriva Violenţei "Casa Mărioarei" şi alte localităţi din ţară, preocupate de soluţionarea problemelor legate de violenţa în familie.
La data de 26 aprilie a avut loc prima instruire, la care au participat prezentantele celor 15 localităţi selectate în cadrul acestui proiect. A fost o instruire foarte utilă, am primit foarte multă informaţie necesară pentru dezvoltarea serviciilor destinate femeilor – victime ale violenţei domestice. Moderarea activităţii a fost desfăşurată de   psihologul, avocata, şi asistenta socială de la “Casa Mărioarei”. Din partea AO Clubul Femeilor “INSPIRAŢIE” la aceste instruiri participă directorul executiv al organizaţiei,  Rodica Buzila.
Atît pe perioada de implementare a proiectului, cît şi în continuare, doamna Buzila va contribui la crearea serviciilor de informare şi susţinere a femeilor – victime ale violenţei domestice şi se va ocupa de selectarea şi sistematizarea informaţiei privitor numărului de femei din localitate afectate de acest fenomen.
Acum urmează ca în fiecare localitate, inclusă în proiect, să aibă loc asemenea instruiri, la care vor fi invitate persoanele responsabile de depistarea şi combaterea acestor cazuri în localitate: Primarul, poliţistul de sector, medicul de familie, asistentul social, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile. La Oxentea această instruire se va petrece la data de 27 iunie 2012, în sediul AO Clubul Femeilor “INSPIRAŢIE”.
Sperăm ca aceste acţiuni să contribue la atingerea obiectivelor ce şi le-au propus membrele AO Clubul Femeilor “INSPIRAŢIE” din Oxentea, raionul Dubăsari.
În imagini: secvenţe din cadrul instruirilor din 26 aprilie la sediul Asociaţiei Împotriva Violenţei "Casa Mărioarei".









Комментариев нет:

Отправить комментарий

Поиск по этому блогу