Clubul Femeilor "INSPIRAŢIE"

воскресенье, 14 октября 2012 г.

SĂRBĂTOARE PENTRU SUFLET.

Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural a fost instituită în anul 1995, la Conferinţa Internaţională a Femeilor din Beijing. Prin marcarea acestui eveniment se urmăreşte  atragerea atenţiei asupra acestei categorii sociale și sensibilizarea atât a guvernelor, cât şi a publicului larg, în ceea ce priveşte rolul major jucat de femeia de la sate în societate.
 Femeile de la sate rămân în continuare partea cea mai vulnerabilă a societăţii, fiind afectate de sărăcie, şomaj şi lipsite de orice perspectivă. De aceea am hotărît să contrazicem stereotipurile și să  lărgim orizonturile: AO Clubul Femeilor „INSPIRATIE” a organizat cu această ocazie o vizită pentru 15 femei din Oxentea la teatrul ,,M.Eminescu” la spectacolul ,,Pomul vieții”. Am rămas impresionate, deoarece și piesa a avut un subiect foarte aproape de inimile noastre.Unde mai pui că și acțiunea avea loc într-un sat de pe malul Nistrulri - cu aceleași probleme ca ale noastre.
Dar cel mai important - am reușit să ne acordăm măcar un pic de atenție în goana timpului ce fuge pe lîngă noi, lăsîndu-ne tot cu grijile celor apropiați în spate. Cu siguranță, după acest eveniment nu a murit nimeni de foame, nu au umblat copiii și soții în haine murdare... într-un cuvînt - nu a stat soarele în loc!
Am însă mai multe semne de întrebare. Cu o săptămînă înainte de acest eveniment am lansat un apel către cei ce doresc să facă o surpriză pentru o femeie dragă din viața sa. ...Nu m-a contactat nimeni. Să cred că nu au știut ce și cum, nu au înțeles, sau că majoritatea sătenilor nu mai iubesc nici mamă, nici soție, nici fiică, etc.  în satul nostru? ...
Tot în acest context țin să adreses mulțumire Primarului, Valeriu Rusu, care a oferit transportul Primăriei pentru organizarea  acestui eveniment. Cu toate că trăim departe de oraș, avem și noi, locuitorii de la sate necesitatea de a fi într-un mediu cultural mai deosebit. Sperăm că pe viitor vom mai organiza astfel de evenimente și, cine știe, va fi invitat și la noi în sat un teatru de la Chișinău cu un spectacol, care ne va revăși sufletele pînă la lacrimi, cum s-a întîmplat și de această dată. Am avut nişte impresii extraordinare, un respiro pentru mult timp înainte, ceea ce vă dorim tuturor să aveţi în timpul apropiat!


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Поиск по этому блогу